Geneva Final V1 1

Geneva Public Library

Read
Look

Read

Geneva Public Library

StudioGC conducted a building assessment of the 1920’s Carnegie library in Geneva Illinois to determine how it could continue to serve the community into the 21st century. Although the original library was loved by many, our analysis of its operational statistics made it apparent that its limitations would prevent the library from providing the level of service that the community required.

StudioGC worked with the Library District to create a new 54,000 square foot library with flexible social spaces, interior and exterior events venues and a fireplace reading room.

The exterior expression and scale of the library was carefully designed to harmonize with the library’s location between Geneva’s historic downtown and adjacent neighborhoods. The prominent arched opening on the entry façade frames the fireplace reading room and provides an open air deck the enjoyment of library patrons.

Location
Geneva, IL
Client
Geneva Public Library District
Status
Completed May 2020
Size
54,000 sq. ft.
Services
New Construction

Look